Bepaal de sfeer van je slaapkamer met bedtextiel

De sfeer van je slaapkamer kun je zelf bepalen. Bijvoorbeeld door kussentjes op het bed te leggen of door spiegels en fotolijstjes op te hangen. Ook bedtextiel speelt een belangrijke rol in de uitstraling van een slaapkamer. Zo kun je dekbedovertrekken met vrolijke patronen aanschaffen voor een speelse sfeer. Of misschien geef je liever de voorkeur aan rustige kleuren als beige of grijs. Hoe dan heb je wat betreft het kopen van beddengoed tegenwoordig een ruime keuze.

Schoon bedtextiel

Om overdag goed te functioneren is een goede nachtrust essentieel. Bedtextiel van goede kwaliteit heb je om te slapen als een roos. Zo beschermt een goed dekbedovertrek tegen allerlei viezigheden en vocht. Eventueel zou je ook een dekbedhoes aan kunnen schaffen voor nog meer bescherming. Als je het bedtextiel om de week wast zorg je voor de juiste hygiëne in de slaapkamer. Vooral in de zomer kan het ’s nachts erg warm worden. Omdat je meer transpireert komt er vocht in het bed, en dat is uiteraard niet erg schoon. Een voordeel van een dekbedovertrek van goede kwaliteit is dat het elk seizoen automatisch zorgt voor de juiste temperatuur.

Decoratie in je slaapkamer

Bedtextiel heeft dus een praktische functie. Het beschermt je tegen vuiligheid en zorgt ervoor dat je lekker kunt slapen. Maar het heeft meer te bieden dan dat. Het is namelijk ook een vorm van decoratie in de slaapkamer. Een tip is om je dekbedovertrek regelmatig te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke en felle kleuren in de zomermaanden, en donkere kleuren in de wintermaanden. Ook patronen en printjes staan vaak mooi. In combinatie met bepaalde kussentjes geef je de slaapkamer elk seizoen een geheel andere sfeer. In diverse beddenwinkels maar ook online vind je dekbedovertrekken, dekbedhoezen en ander bedtextiel in allerlei kleuren en maten. Deze zijn dan ook geschikt voor elke smaak en geven je slaapkamer de juiste sfeer.

Dit bericht was geplaatst op april 28, 2016, in Slaapkamer. Markeer de permalink als favoriet.